2019-05-19 hooaja lõpupidu “Ohutut suve!”

Seekordse väljasõidupeo korraldasid laudkonnad 1 ja 8.
Kõigepealt tutvustati Rae valda ning Lehmja tammikut.Seejärel algas Õppepäev, kus olid teemadeks tuleohutus ja enesekaitse.
Õhtune pidu toimus Rae Kultuurikeskuses ning jätkus ka õppepäev elustamiskoolitusega.
Õnnitleti mai- ja juunikuu sünnipäevalapsi.
Seejärel pidid laudkonnad ära arvama, mis maitseained on kinnistes kotikestes. Kõik said ülesandega hakkama ning kõigile laudkondadele oli ka auhind.
Muusikat tegi ja tantse õpetas Andrus Kalvet.
Kuulutati välja möödunud hooaja parim pidu. Kuldnael läks edasi 9. lauale “Oktoberfesti” eest. Kuldnaela andsid üle Karin ja Urmas. Nende laudkonnas oli see hoiul “Hobustega maale” peo eest.
Laudkond 1 ja 8 soovivad kõigile OHUTUT SUVE!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2019-04-26 “Naljakuu”

Saal oli juba enne külaliste saabumist mõnusalt kirju. Ka salatid söögilaual olid ilusad kirjud ja tervislikud.
Kõigepealt näitas oma arusaamatuid oskuseid mustkunstnik Erich Udras. Sikuta paelu või rõngaid, lahti neid ei saa kuid tema saab.
Tantsumuusikat tegi ansambel Black and White.
Muusika vahepausi olid täitma tulnud tantsutüdrukud Haapsalust. Tempokad tantsulood ja uhkelt sahisevad kleidid võlusid vaatajaid.
Siis aga astus välja tõeline üllataja – Jüri teisik. Jutt jooksis tühjast-tähjast ja kokku sai üks lõbus lugu.
Aeg läks märkamatult ja oligi käes lõputants.
Osalejad on tänulikud laud 7 mõnusa naljakuu värviliselt kirju peo korraldamise eest!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2019-03-29 “Horoskoop 50”

Laud 3 korraldatud peoõhtul meenutasime kõike Horoskoobiga seonduvat. Õhtujuht Peep Raun korraldas laudkondadevahelise viktoriini, mille võitis laud 5. Tuletati meelde mitmeid fakte ja pisidetaile tolleaegsest menukast saatesarjast. Näiteks seda, et igas saates kõlas 7 laulu, millest 2 langes välja ja lisandus 2 uut laulu, Andres Vihalema suured prillid saate alguses ja lõpus.
Ansambli “Meister ja Margarita” esituses kõlasid tuntud Horoskoobi laulud ja muud mõnusad tantsulood. Lõpuks võeti ühiselt ette Kreeka tants Sirtaki, soomlaste Jenka ja Tibutants.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2019-02-22 “Hipipidu”

Külaline Einar Kapp näitas videoklippe Woodstockist ning hipipõlvkonna muusikast välismaal ja ka Nõukogude Eestis.
Tundsime end turvaliselt, kuigi KGB valvas silm oli siiski peal olnud – teravam silm leiab mahapudenenud toimikud pealdisega “Soveršenno sekretno,” mille sisu osutus järgmiseks.
Vello Salumets oli salvestanud ekstra AKI-klubi ja eriti sünnipäevalaste jaoks tervitustega saate “Lugu laulust”.
Kingitusteks ja auhindadeks olid seekord plaat lauludega, mille tekstid on kirjutanud (või tõlkinud) Vello Salumets.
Muusikat tegi meie oma TooMus. Kõik meikisid seekord lavvi ja piissi!
Hipipeo raadiosaate link: https://www.youtube.com/watch?v=f11SLAbCcT0&feature=youtu.be

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2019-01-25 “Tere, aasta 2019”

Uut aastat alustasime suure šampuseringiga.
Külla oli kutsutud tähetark Igor Mang koos koeraga. Mang üllatas meid sellega, et tegi ka mõned tantsud. Selgus, et ta on  kunagi isegi tantsimisega tegelenud.
Peole andis hoogu tantsumuusikaansambel Black and White.
Tähistati eelmise aasta detsembri ja uue aasta jaanuari sünnipäevi. Sünnipäevakingiks oli kõigile väärtuslik meepurgike.
Täname aasta esimese igati hästi korraldatud  peo eest!
Korraldas laud 2

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2018-11-23 “Talurahwa piddo õhta”

23. novembril 2018 käisid AKI-kad Talurahwa piddo õhtal.
Saabujaid tervitas fuajees torupillimängija ja õhtujuht Jaagup Kippar.
Jagati õlut, kartuli-tangu putru peekonikuubikutega, hapukapsast, praetud räime, keedu uba, kamavahtu jm.
Igal laudkonnal oli kaasas oma “kratt”. Peo korraldajad hääletasid auhinna vääriliseks 8. laudkonna krati (pildil) ja seda sellepärast, et kratt oli juba jõudnud head ja paremat kokku ajada. Eriauhind kõige kratilikumale peolisele kuulus Karinile.
Väga lõbusalt läks krattide võistlus, kus selgitati välja kiireim näppaja. Selleks osutus Jaan 10.lauast. Uuendus oli seegi, et tants käis masinamuusikaga ja pillimehed sisustasid vaheaega. Põhirõhk oli ühistantsudel, ühismängudel ja ühislauludel.
Õpetati vana aja tantse ja ringmänge. Tänu heale juhendajale ja eestlauljale said kõik sellega hakkama! Lõpuks olid AKI-kad koondorkestris ja saatsid rütmipillidega lõõtsamees Ain Lindvesti.
Pidu oli kõva, rahvast oli palju! Kiitus viimsikatele (laud 10) ja Lõõtspillipoistele!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2018-10-26 “Oktooberfest”

26.oktoobril 2018 olid kõik AKI-kad kutsutud Oktooberfestile. Saali sisenedes pakkusid pruulmeistrid saabujatele õlut ja kalja. Märjukest jätkus peo algusest kuni lõpuni.
Boris Lehtlaan ja Are Jaama andsid kohe alguses peole hea hoo sisse. Lisaks õllele ja tantsimisele sai selgeks õpitud õlletegemise kunst, mida Siim ja Lilli lahkelt kõigile näitasid. Maha sai peetud laudkondadevaheline õllekruusi hoidmise võistlus. Kõige kangem mees oli Jüri Selge, kes tõi võidu laudkonnale nr. 7. Oktooberfestiga seotud faktide tundmises õnnestus võit saada Ennol lauast nr. 4.
Laual olid keedetud oad ja pruunid kringlid nagu päris Oktoberfestil. Sünnipäevakingituseks ja auhindadeks olid otse loomulikult Saksamaalt pärit Paulaner Oktoberfest Bier õllepudelid.
Kõrghetkeks oli korralduslaudkonna meeste hoogne õllekapa tants. Ühislaul “Õllepruulija” vedas pidulisi nii tooli peale kui laua alla. Kõva pidu ei saanud veel kesköökski läbi.
Väga hea peo idee ja korraldus! Tublid olete laudkond nr. 9!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2018-09-28 “Konverents-tantsuõhtu”

AKI klubi 51. hooaja avas laudkond 4 Konverents-tantsuõhtuga ehk tutvumisõhtuga.
Tutvustusringist sai kuulda nii mõndagi huvitavat, mida varem ei osanud arvatagi. Sõna said kõik osalejad. Mõned usinamad tegid märkmeid kuuldu kohta.
Ankeedile vastas 89 inimest. Saime teada, et AKI-ka keskmine vanus on 65,5 aastat. Tööealisi on 43, ülejäänud on pensionärid ja neist 28 on töötavad pensionärid. Auto on 61 AKI-kal. Firmaomanikke on 27. Lapsi on kokku 94 ja lapselapsi 131. AKI-ka keskmine pikkus on 175,3 cm ja jalanumber 41,7. Värvidest eelistatakse AKI lipu värve – punane, sinine, roheline. Sinna sekka sattusid ka valge, roosa, oranž, pruun, lilla, must, kollane ja beež. Aasiamaades on käinud 60 inimest, Aafrikas 58 inimest, Ameerikas 39 ja Austraalias 8 inimest. Kõige levinum amet on raamatupidamine, põhilised hobid on tantsimine ja aiandus.
Tähistatud sai 24 sünnipäeva, sellest 8 juubelit (juuli, august, september). Kõik nad said kaela Bogapotis valmistatud AKI medalid.
Tantsumuusikat tegi meie klubis esmakordselt Kalevband. Õhtujuht oli Georg.
Kanarullid peekonikattega olid maitsvad. Nende juurde pakuti riisi, kartulit, toorsalatit ja kollast kabatšoki-maisi salatit. Magustoiduks rukkivaht pohladega. Üllatus-üllatus, külmlaud koosnes kartulikrõpsudest, pallikestest ja juurikatest.
Tutvumisõhtul saime teada kõigi ameti ja hobi.
Loetelu ametitest: raamatupidajaid 7, insenere 4, ehitajaid 3, juuksureid 2, õpetajaid 3, laojuht 2, metallitööline, vandeaudiitor, sõjaväelane, direktor, matemaatik, dispetšer, avalik teenistuja, arhitekt,  turustaja, ehitustööde juhataja, logistik, füsioterapeut, med.töötaja, haridusjuht, projektijuht, infotehnoloog, san.tehnika haldur, insener-elektroonik, tisler, arveldustöötaja, tõlkija, itimees, jalatsite müük, majandus, juhatuse esimees, matemaatik IT juht, meremees, asjaajaja, metsateadlane, kaubatundja, raadioinsener, keemik, reklaam, kiviraidur, skulptor, komplekteerimine, süsteemianalüütik, kullassepp, tollindus, kunstnik, turvanõunik, vanemmadrus, tööjaotaja, bussijuht, aiakujundaja, laborant, laenamine.
Loetelu hobidest: tantsimine (paljudel), aed (paljudel), reisimine (mitmetel), käsitöö, jooga, bridž, võrkpall, uisutamine, suusatamine, klaverimäng, ehitus, muusika, tennis, laulmine, vanad autod, golf, ristsõnad, jahindus, sport, liikumine, jalutamine, tango, savi, loodus, söömine, lugemine, teater, foto, maalimine, töö, ujumine, meresõit, vanaemaks olemine, mootarratas, õmblemine, antiik, nokitsemine, puutöö, raadioelekter.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


«« 2017/2018 hooaeg2019/2020 hooaeg »»