Hooajaks kokku lepitud osalustasu liikmele 14€ ja külalisele 18€.

2018-05-26 väljasõit Juuru

Käisime Juururahval külas!
Lauad number 5 ja 7 ootasid meid klubi traditsioonilisele kevadväljasõidule.
Päeva alustasime kell 12 Atla mõisa (Juuru vald, Raplamaa) külastusega.

Atla mõisa pererahvas pakkus meile pika päeva alustuseks kosutavat suppi ning võimalus oli kohvikust osta kohvi ja teed. Seejärel saim, lisaks toreda mõisa interjööri nautimisele ja ajalooga tutvumisele võimaluse külastada Mõisakeraamika tehast ja tutvuda nende imepäraste keraamiliste taiestega (nõudekomplektide, vaagnate, tasside) ja kõige muuga, mida saab keraamiliselt valmistada. Mõisa juures on ka pood, kust kõik soovijad said nende suurepäraseid tooteid endale kaasa osta.

Päeva jätkasime Karjatse veinitalus, kus saime degusteerida ning ka kaasa osta naturaalseid marjaveine. Nendele, kes alkoholist ei hooli, pakuti morssi ja vett.

Olime oodatud ka külastama Juuru kirikut, kus meid võttis vastu kohalik pastor. See külastus sai toimuma pärast veinitalu ja enne pidu Juuru Rahvamajas.

Õhtuks võtsime suuna Juuru alevikku ja pidasime maha ühe korraliku peo Juuru Rahvamaja saalis. Meid ootavsid vääriline õhtusöök, tantsumuusikat tegi ansambel TooMus ja tuju hoidmiseks palusime esinema ka kohalikku rahvast.

Päeva riietuse märksõnadeks olid vestid ja traksid ning kübarad ja kaabud. Juuru Rahvamaja palus tantsusaalis kanda tantsukingi, et mitte rikkuda saali uut parketti.

Püüdsime anda endast parima, et panna kokku päev, mille käigus saaksime näha ja tunda Eesti oma inimeste vaevaga saavutatut. Pidasime oluliseks, et väljasõidu organiseerimisel saaksime toetuda ja toetada kohalikke väikeettevõtjaid, sest ainult nii on võimalik säilitada elu ka väljaspool suurlinnu.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2018-04-27 “Volbriöö”

Pandi valmis sabad, sarved ja luuad – 10. laud (Viimsi) kutsus meid volbriöö peole!
Kes ei tahtnud tulla nõia või sarvikuna, tulid pidulikus riietuses.
Tantsisime ansambli Viiser saatel, panime proovile detektiivivõimed ja midagi jäi üllatuseks ka 🙂

Meeleolu tekitamiseks vaata ka lisatud videokutset (TODO).

27.aprilli Volbriöö kava (kellaajad on orienteeruvad)
19:30 – kogunemine, šokeeriv nõiabaar, peanõia tervitus
19:45 – tühi kott ei seisa püsti – head isu!
20:15 – I tantsuplokk
21:00 – vaatasime filmi ja otsime süüdlast. Esitlusele tuleb kriminaalne nõialugu “Kes tegi „Mää“?”
21:30 – II tantsuplokk
22:00 – sõna said tänapäeva nõiad, hüüdsime välja Kuldnaela laureaadi ja õnnitlesime aprillikuu sünnipäevalapsi
22:30 – III tantsuplokk
23:00 – vaatasime filmi lõpuni ja kuulasime süüdlase ülestunnistust. Kuulutasime välja võitja!
23:20 – IV tantsuplokk

Muuhulgas esitasime omakootud nõiaräpi “Nõidade välimääraja”.
Vanal hallil ajal oli nõidadega lihtne: nõiad olid kas head või halvad, üldjuhul siiski halvad. Halvad nõiad panid peale needusi, nõidusid inimesi ja sõid väikseid lapsi. Head nõiad olid enamasti ravitsejad.
Tänapäeva nõiamaastik on kirev ja kirju ja seal on palju raskem orienteeruda.  Hea ja halb on suhteline, pakkumisi tuleb aga nii uksest kui aknast. Nõnda sündiski lugu „Nõidade Välimääraja“. Ikka selleks, et teil oleks lihtsam oma valikut teha.

AKI Volbriöö pidu – miks siis ikkagi Vanapagan oli süüdi, mis oli tema motiiv?

Teeme kokkuvõte antud vastustest. Vastasid 11 lauda. Õige vastus – Vanapagan – anti ühest lauast (Ritmo), kaks lauda pakkusid Väikest Nõida, üks laud Sigatüüka noori ja tervelt seitse lauda pidasid süüdlaseks Kunksmoori ja kapten Trummi.

Kunksmoori ja kapten Trummi motiiviks pakuti üksmeelselt, et kuna õhupall lendas ära, siis oli vaja millegagi koju saada. Aga …. õhupall lendas ära ju alles järgmisel päeval, siis kui Kunksmoor andis selgitusi eelmise õhtu kohta! Seega polnud neil tegelikult motiivi eelmisel peoõhtul luudasid varastada.

Kõik sõjad siin maailmas on kas võimu või naiste pärast. Armunud mees (toodi välja ka faktina) on oma armastatu nimel kõigeks valmis. Eriti veel kui tema armastatut on solvatud ja kui naine kahtleb mehe võimetes („Oled sa mees või mitte?“). Tahaks ju sellises olukorras midagi teha! Sest koerapöörirohust ja tangost ei aita. Äkki sõnajalaõis? Aga siis tuleb Väike Nõid ja ütleb, et parkla on valveta ja kiidab, et sa oled iga naise unistus!

Selles loos oleks me võinud kirjutada süüdlaseks kelle iganes aga see oli meie nägemus. Sest kõige tähtsam siin maailmas on ARMASTUS. Armsad naised, oma kallist meest ei või panna olukorda, kus nad oma mehelikkuse tõestamiseks on sunnitud „luudasid varastama“.

Meenutuseks lisame klipid: (TODO)

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2018-03-23 “Kevadpidu”

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2018-03-02 “Pidulik tantsuõhtu”

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2018-01-26 “Valge pidu”

Ja sealt nad tulevad – üleni valges …
Tantsuviisid ansamblilt Timeless Melody.
Kavas: … kui tuled, siis näed 🙂
Korraldaja: laud 8.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-11-25 AKI 50. juubel

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-10-27 laulu- ja tantsupidu “AKI jääb!”

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-09-29 “Tere sügis!”

Laud 2 kutsub kõiki AKI-lasi peole, mis toimub Merivälja pansionaadis 29. septembril algusega kell 19:30.
Peo teema: “Tere, sügis!”

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-06-05 lauavanemad

5. juunil toimus AKI laudkondade esindajate koosolek Karini juures. Koosolekut juhatas Toomas. AKI uue hooaja liikmemaksu tasumise tähtajaks määrati 15. september. Kellel jääb liikmemaks (7€) enne esimest pidu tasumata, on külalise staatuses.
Alustati saali otsinguid juubelipeo korraldamiseks. Ideid oodatakse kuni 12. juunini.


«« 2016/2017 hooaeg2018/2019 hooaeg »»