2017-05-27 väljasõit “Hobustega maale” Kolgaküla

27. mail viis laudkond 8 akikad väljasõidule Kolga mõisa, Kolgaküla Talumuuseumisse ja hobustetalli.
Kolga mõis sai oma praeguse väliskuju 1820. aastatel mil eelmine hoone ehitati põhjalikult ümber stiilseks klassitsistlikuks paleeks. 17. sajandi lõpust 2014 aasta suveni on mõis kuulunud ühele ja samale aadlisuguvõsale – Stenbockidele. 2014.a. suvest on mõisa omanik Anu Koppel.
Vaatamata sellele, et suur osa hooneid on veel renoveerimata, jätab mõisakompleks praegugi suursuguse mulje.
Kolgaküla Talumuuseumis on tutvumiseks ja vaatamiseks väljas üle 500 erineva vanema traktori, põllutöö- ja puidutööriista. Põnevat avastamist oli perioodist 1910-1960.
Kolgaküla on koht, kus kasvatatakse eesti hobuseid juba aastast 1994.  Ekskursiooni hobustetallis viis läbi Maret Kasemets, kes osaleb aktiivselt ka võistlustel. Peale talli ekskursiooni said soovijad ratsutada ja hobuvankriga sõita. Nii sõideti rahvamajja peole

Kõige selle kohta võib öelda, et TUNNE EESTIMAAD!
Oli igati huvitav ja hariv päev, mis lõppes lõbusa peoga Kolgaküla Rahvamajas. Kehakinnituseks pakuti kartuli-tangu putru ja kama. Sellest sai tõelise teomehe kõhutäie.
Tantsumuusikat tegi laudkonna oma bänd TooMus. Vaheaja sisustasid äsja lõppenud “Väikeste hiiglaste” telesaate tantsulaps Adele koos trennikaaslastega ning klipid saates olnud lauludest ja tantsudest. Videotervituse saatis väike Oliver https://drive.google.com/file/d/0B33BR7ODUBJzZk9XejdLQXRJMjA/view
Esines ka kohalike naiste tantsuansambel.
Õnnitleti mai ja juuni sünnipäevalapsi.  Märgiti ära kõiki, kes andsid möödunud hooajal oma panuse AKI asjaajamistele. Rändauhind AKI Kuldnael läks Muinasjutu peo eest laudkonnale nr. 10.
Väljasõidupeo korraldajatel oli suur oskus, et kõige sellega mahtuda eelarve piiresse! Super organiseerijad!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-04-28 “Aprillinali”

28.aprilli pidu oli naljakuule kohane. Naljakaid jutte rääkis ja vimkaga laule laulis Peeter Kaljumäe.
Musitseerisid meie vanad tuttavad Endel Valkenklau ja Tõnu Raadik.
Aprilli sünnipäevalapsi oli vähe kuid ka neile oli vimkaga laul varuks.
Oli igati hea pidu!
Korraldas laudkond nr. 3

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-03-31 “Metsik lääs”

31. märtsil möllasime METSIKUS LÄÄNES laudkond 9 eestvedamisel. Esmakordselt AKI ajaloos teatati nädal varem, et saal on välja müüdud.
Saloonis võeti vastu kangete jookidega ja uhkete dekoratsioonidega. Kõik olid ajale ja kohale vastavas riietuses. Sööki jätkus ja jäi ülegi.
Pillimehed, ans. “Vana Kallim”, olid kohale sõitnud Jõgevalt.
Vaheaegadel tutvustas tantsutreener Kaie Seger linetantsu maailma. Näidisesinemise tegi Pauliine  Mäesalu ja esines ka korralduslaudkonna võrratu tantsurühm.
Sellele järgnes linetantsu õpituba ja varsti said kõik koos hakkama  ühistantsuga.
Jälle oli SUPERPIDU!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-03-03 “Muinasjutt”

Veebruari pidu, mis toimus märtsi alguses, oli üllatusi täis ja tõeliselt muinasjutuline.
Laudkond 10 kostitas meid “ise tehtud, hästi tehtud” teatrietendusega, mis oli väga toredaks vahepalaks. Korraldati ühismänge ja pakuti täiesti teistsugust toiduvalikut. Muidugi tähistati veebruari sünnipäevi ja kiideti toredate kostüümide kandjaid.  Hea hoo andsid tantsulisele poolele Boris Lehtlaan ja Are Jaama. Väga tore, et viimase hooaja peod on rahvarohked ja korraldajatel jätkub uusi ideid!
Suured tänud korraldajatele!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2017-01-27 “Punane-must-roheline”

Uut Kukeaastat alustasime karismaatilise värvipeoga, kus peo pani särama Katrin Karisma. 
Tantsuks mängis ansambel Starter (endise nimega Modukad). Meeles peeti nii detsembri kui jaanuari sünnipäevalapsi.
Pidu lõppes alles järgmise päeva varahommikul.
Meeleolukas video https://www.youtube.com/watch?v=b4dZzQzF2uA
Korraldas laudkond 1.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2016-11-25 “Idamaine pidu”

25. nov. toimus põnev idamaine pidu. Kohal olid mitmete rahvuste esindajad: hindud, araablased, jaapanlased, berberid ja palju-palju muid erinevaid. Sellest suurest hulgast oli pea-aegu võimatu parimaid välja selgitada. Peole olid sattunud isegi mõned Euroopa turistid aga neid oli vähe. Läbi jooksis ka pommivestiga varustatud terrorist.
Korraldajad olid palju vaeva näinud saali kujunduselementidega ja erinevate toitudega. Suupistelaual pakuti kevadrulle, hautatud pardi rinda, punast marineeritud sibulat, grillitud kanatiibu, erinevaid köögiviljasalateid jm.
Pilliduo For You vaheajal hullutas mehi veetlev kõhutantsija. Peeti meeles sünnipäevalapsi ja esitati toredaid viktoriini küsimusi Aasia kohta. Viktoriini võitis Viimsi laudkond.
Idamaade teemalise peoõhtu korraldas laudkond 7.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2016-10-28 “Sügispidu”

28. oktoobril kutsus laudkond 2 kõiki AKI-kaid Sügispeole. Tantsumuusikaga rõõmustas meid ansambel Black & White. Üllatusesinejaks oli ERSO klarnetist Madis Kari, kes hoopis laulis Louis Amstrongi laule.
Oktoobri sünnipäevalapsed said kingiks suure hulga lilli, mis kõik mahtusid meepurki.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2016-09-30 “Tarkusekuu”

Uus AKI hooaeg lükati energiliselt käima 30.septembril.
Peo teema oli seotud septembri kui tarkusekuuga ja näitusele oli pandud 20 erinevat aabitsat.
Kohal oli terve saalitäis toredaid õpilasi ja õpetajaid. Korrapidajad kiirustasid fuajeest kõiki saali, et klassijuhataja saaks sissejuhatusega alustada. Seejärel ehmatas õpetaja Georg kõiki võimlemistunniga – järjest loe, marss ja võistlema. See andis õige hoo kogu “koolipäevale”.
Siis Hurraaa! söögivaheaeg.
Õhtu sisse mahtus veel külalisesineja Pelgulinna gümnaasiumi direktor Tõnu Piibur, laulu tund koos juuli, augusti ja septembri sünnipäevade tähistamisega ning koduste tööde ettenäitamine eesti keele tunnis.
Ansambel Alibi Duo oli nii hoos, et pidu kestis kaugelt üle kesköö.
Korraldas laudkond nr. 4

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


«« 2015/2016 hooaeg2017/2018 hooaeg »»