2024-06-01 väljasõidupidu Porkuni

Kell 12:00 …. Püsi kursis …

2024-04-26 “Mis on linnukesel muret?”

26. aprillil toimus selle hooaja viimane peoõhtu Viimsis (järgmine on väljasõidupidu!), korraldajaks laudkond nr. 8. Külla oli kutsutud harrastusornitoloog Peep Veedla. Kõik said oma teadmisi täiendada lindude ja nende pesitsemise iseärasuste alal, sai osta Peebu koostatud linnuteemalisi lauamänge ja raamatuid.

Tantsumuusika oli Andrus Kalvetilt, kes on AKI klubis juba ammu tuntud pillimees, õigemini “mees nagu orkester”.

Oli ka mitu kena uuendust – kohale olid toodud ilusad kohvitassid ja väga uhked Pavlova koogid. Peolauad täitusid nagu võluväel mitmesuguste suupistetega. Kohal oli üle 70 peolise ja ühiselt tähistati 4 klubiliikme sünnipäeva.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »

2024-03-22 “Tere, Kevad!”

Laud 6 lõi 22. märtsil korraldatud peoõhtuga Viimsi saali osalejate rekordi. Kohad olid pandud 89 külalisele. Sellist tulemust ei saavutatud mitte hea reklaamitööga vaid tuntud laulja valikuga. Terve õhtu olid nii laval kui ka rahva seas Boris Lehtlaan ja Are Jaama. Avasõnad ütles seekord Viimsi vallavanem Illar Lemetti, kes pajatas kõigile valla tähtsatest arvudest, uutest projektidest ja huvitavatest faktidest. Vahepausidel esines seniorklassi võistlustantsupaar, lauldi sünnipäevalastele ja koguti laudkondadest ise tehtud kevadevärsikesi, mis hiljem ette loeti.

Lisaks tavapärasele, oli laudadele pandud hulgaliselt sponsoritelt saadud kraami. Tehti reklaami Läti firmale Liisu magusate kohupiimadega, jogurtijookidega ja kohukestega. Sellised reklaamkampaaniad on sellel laudkonnal juba traditsiooniks kujunenud.

Loodame, et see hea pidu innustas inimesi ka järgmisel korral osalema! Tänud kuuendale lauale nii suurearvulise seltskonna vastuvõtmise eest!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


2024-02-16 “Black & White, Free Flow Studio”

16. veebruaril 2024 toimus AKI-s järjekordne õnnestunud peoõhtu, mille korraldas laud nr. 2.

Black & White on tõeline tantsumuusika bänd – hea lugude valik, head tempod jne.

Vaheajad sisustasid huvitavad esinejad. Free Flow Studiolt olid väga erilised tantsud. Teisel vaheajal andsid korraliku kontserdi Igor ja Ivan Jermakov. Väga head muusikud! Pani imestama nende sõrmede väle liikumine. Sünnipäevi oli tähistada ainult kolmel klubikaaslasel.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


2024-01-26 “Iiri tantsud”

2024.a. esimene peoõhtu toimus 26. jaanuaril, mida alustati “Head uut aastat” soovides šampuseringiga. Seejärel oli peokülalistele väike jalakeerutus ja järgnes ühine ringmäng stopp-muusika saatel. Mänguga jagati välja mitmed Püha Patriku päeva tähistamise kaunistused, Iiri õlled ja suveniirid. Kuigi kingitusi ei jätkunud kõigile, läks meeleolu tõusvas joones. Järgmisel tantsuvahel esinesid Iiri tantsutrupi Solas tantsijad. Tantsiti Iiri rahvalikke tantse ja klõbistati stepptantsu kingi. Suured tänud sellise tantsustiili tutvustamise eest laud 4 Karinile ja Tiidule! Nad on ise seda tantsu harrastanud mitu aastat. Kõigil huvilistel oli võimalik õppida Karini ja Tiidu juhendamisel keerulise nimega lihtsamat Iiri tantsu. See oli väga äge kuidas alguses läks kõik sassi aga lõpuks tuli täitsa välja!

Peo lõpuosas tegid nad üllatuesinemise oma perega, kaasates tantsima ka oma 2 poega.

Sünipäevakingid olid teemakohased – meestele Guinnessi õlled ja naistele väikesed šampused.

Tantsumuusikat mängis Ervin Raud Pärnumaalt. Taustaks sai vaadata reisipilte Iirimaalt. Korraldas laud 4.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


2023-12-01 “Päkapikudisko”

Juba pealkiri “Päkapikudisko” oli piisavalt hea, et lõbus olla! Ja nii oligi.

Viljandist kohale sõitnud diskor Kalevil oli hea valik retro laule koos videotega. Kes tahtis, möllutas, kes tahtis, võttis rahulikumalt, kõigil oli lõbus.

Tantsiti Tibutantsu, karati jenkat ja koordinatsiooni harjutati soomlaste Jumppalauluga.

Juba nägime ära ka varajase jõuluvana. Kõik laudkonnad lunastasid oma kingipakid auga välja. AKI meenetekogu saab nüüd täiendada AKI kruusiga.

Pärast pusisime veel sõnademängu ja sünnipäevalapsed said ka oma tunnustuse.

Korraldasid laudkonnad 1 ja 3.

Päkapikud piiluvad,
kinke juba pakivad,
uurivad ja puurivad,
kes meil siin on AKIkad?
Klubi liikmetele nad
teevad kingid suuremad.
Teistele on kingid ka
aga veidi väiksemad.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


2023-10-27 “Bollywood”

Bollywood oli tubli samm meie kõigi lõputul teel meelitamaks ja kõditamaks AKI-kate meeli ja hingesoppe. Oli, mis üllatas, oli mis, rõõmustas, oli, mida kõrva taha panna!

Korraldas laudkond 10.

Mis tuleb meelde, kui kuulete sõna “Bollywood”? Kauge asukoht, võõrkeel ja traagiline armastuslugu? Kuigi see kõik on tõsi, on see vaid jäämäe tipp. Bollywood on India kinotööstuse humoorikas varjunimi. See on tuletatud nimedest “Hollywood” ja “Bombay“. Vahel kutsutaksegi Bollywoodi Hollywoodi vaeseks vennaks.

Seega on Bollywood  Indias  Mumbais 1932.aastal loodud filmitööstus. See on suurim filmitööstus, mis toodab igal aastal umbes 1000 filmi. Filmid on talumatult pikad – vähemalt kolm tundi, enamasti kohalikus keeles ja subtiitriteta, kuid süžee mõistmisega suuremat probleemi ei teki, sest stsenaarium on ladina-ameerikalikule seebiseriaalile sarnaselt üsna etteaimatav. Filme iseloomustab tugev sentimentaalsus ja melodramaatilisus: tegevus toimub arvukates armukolmnurkades, leitakse kadunud sugulasi, naeruvääristatakse korrumpeerunud poliitikuid jne. Oluline element on ekstravagantsed laulu- ja tantsustseenid. Filmi lõpp peab pakkuma konkreetset lahendust: hindi publik tahab lahkuda kinosaalist kas naeratusega näol või siis pisaratega silmis.

Tantsumuusikat tegi ansambel TooMus. Üllatusena tegid peo algul ka pisikese tutvustuse, temaatilise sketši India ja pisut laiemalt selle piirkonna muusikast ja lauludest.

Õhtu oli sisustatud erinevate tegevustega – idamaiste tantsude artist Jelena tantsustuudiost Arrakis kaasas meid kõiki erinevate kehaosade graatsilisele võdistamisele, pidasime meeles ja laulsime oktoobrikuu sünnipäevalastele Riinale (laud 2), Ulvele, Andrusele, Alarile (kõik laud 4) ja Ritale (laud 10), osalesime näidend-filmi “India armastuslugu” sünnis ja maailma esmaettekandes, ning lahendasime ühiselt India, maailma, Eesti ja kohalike superstaaride piltidest koostatud piltmõistatust.

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


2023-09-29 AKI 56.hooaja avapidu

AKI klubi 56 hooaeg algas 29.septembril 2023. Peo valmistas ette Vivian oma väikese laudkonnaga, pisut aitas ka laud 4.

Uus hooaeg on avatud. Kuna presidendi visiit Türki venis planeeritust pikemaks ja presidendi lennuk jõuab visiidilt tagasi alles keskööks, siis oli au klubi hooaeg avada Vivianil. Sellest sai ilus avalöök, mis sujus mõnusas rahulikus tempos.

Peale suvist pausi kulus kõigile natuke rohkem aega omavahel lobisemiseks ja seda ka anti. Tantsuks mängis pikaajalise tantsumuusika esitamise kogemusega Mati Duo. Vaheajal pandi kogu saal ühes taktis liikuma linedance õpetaja käe all. Lõpptulemus oli juba täitsa kena. Järgmisel vaheajal mainiti ära suvekuude ja septembri sünnipäevad, neid oli kokku päris palju. Viimane vaheaeg kiskus õige lõbusaks kui tehti ühiseid ringtantse.

Kõigil on väga hea meel, et meil on Aktiivne Vivian ning, et hooaeg on avatud. Aitäh!

Pildialbum (kaitstud parooliga) »


«« 2022/2023 hooaegJärgmised üritused »»